Meniu 1300 kcal
Mic dejun: iaurt cu migdale, seminte de floarea soarelui, merisoare uscate;
Gustare: 100 g banana (echivalent 1 banana mica);
Pranz: piept de pui cu salata de varza si paine integrala;
…
Notiunile importante necesare pacientilor cu diabet zaharat in elaborarea unui plan alimentar sunt urmatoarele:
1) Notiuni generale despre carbohidrati, care sa includa o lista cu alimentele care contin carbohidrati in cantitati semnificative;
2) Enumerarea alimentelor cu continut scazut in carbohidrati, cu impact scazut asupra glicemiei;
3) Notiuni despre indice si incarcatura glicemica;
…
Continutul caloric si in macronutrienti al principalelor alimente
I. FRUCTE (continut la 100 g)
II. LEGUME (continut la 100 g)
III. LEGUMINOASE (continut la 100 g)
…
Despre consumul de fructe in dieta pacientior cu diabet zaharat
Indicele glicemic
Carbohidratii din fructe
…
Nu toţi carbohidraţii sunt egali – Indicele Glicemic şi Încărcătura glicemică
Carbohidraţii
Indicele glicemic
Dieta cu indice glicemic scăzut are numeroase beneficii:
…