Meniu 1000 kcal

 

1. Mic dejun;
2. Gustare;
3. Pranz;

Meniu 1300 kcal

 

Mic dejun: iaurt cu migdale, seminte de floarea soarelui, merisoare uscate;
Gustare: 100 g banana (echivalent 1 banana mica);
Pranz: piept de pui cu salata de varza si paine integrala;

Notiunile importante necesare pacientilor cu diabet zaharat in elaborarea unui plan alimentar sunt urmatoarele:

1) Notiuni generale despre carbohidrati, care sa includa o lista cu alimentele care contin carbohidrati in cantitati semnificative;
2) Enumerarea alimentelor cu continut scazut in carbohidrati, cu impact scazut asupra glicemiei;
3) Notiuni despre indice si incarcatura glicemica;

Continutul caloric si in macronutrienti al principalelor alimente

I. FRUCTE (continut la 100 g)
II. LEGUME (continut la 100 g)
III. LEGUMINOASE (continut la 100 g)

Despre consumul de fructe in dieta pacientior cu diabet zaharat

 

Indicele glicemic
Carbohidratii din fructe

Nu toţi carbohidraţii sunt egali – Indicele Glicemic şi Încărcătura glicemică

 

Carbohidraţii
Indicele glicemic
Dieta cu indice glicemic scăzut are numeroase beneficii: