Regula generala – dieta in cancer presupune o dieta variata care sa contina legume, fructe, cereale integrale, leguminoase, oleaginoase si seminte, grasimi nesaturate, peste; Se recomanda […]
Soia, care face parte din familia leguminoaselor, are un rol important in alimentatie, fiind o sursa importanta de proteine cu valoare biologica mare, grasimi mononesaturate si […]
Chia provine din America Centrala, ocupand un loc central in dieta aztecilor si a mayasilor. Ulterior consumul de chia a fost interzis de catre cuceritorii spanioli. […]
In dieta pacientilor cu sindrom de colon iritabil se recomanda sa se evite consumul de carbohidrati fermentabili cu lant scurt. Acest tip de dieta se numeste […]
Pacientii cu boala hepatica cronica in mod frecvent au statusul nutritional afectat. La pacientii cu ciroza hepatica pana la 50% dintre pacienti au malnutritie (denutritie). Gradul […]
Diabetul reprezinta o problema majora de sanatat publica. IDF (International Diabetets Federation – Federatia Internationala de Diabet) a publicat cea de a zece editie a Atlasului […]