26 iunie 2019

Despre consumul de fructe in dieta pacientior cu diabet zaharat

Fructele contin minerale, vitamine, antioxidanti si fibre, dar si o cantitate importanta de zaharuri. Persoanele cu diabet zaharat pot manca fructe, dar trebuie sa aiba grija […]
30 august 2018

HIPOGLICEMIA

Prin hipoglicemie se ȋnţelege scăderea glicemiei sub valoarea de 70 mg/dl. Pacienţii care prezintă hipoglicemie au risc crescut pentru accidentări şi deces. Pacienţii trataţi cu insulină, […]
29 martie 2018

Calciu ȋn alimentaţie

Necesarul de calciu depinde de vărstă şi sex. Copiii cu vârsta ȋntre 1-3 ani, au un necesar de 700mg/zi, cei cu vârsta ȋntre 4-8 ani, au […]
8 noiembrie 2017

Boala ficatului gras NON-ALCOOLIC

Boala ficatul gras non-alcoolic (non-alcoholic fatty liver disease – NAFLD) se caracterizează prin acumularea ȋn exces a grăsimii la nivelul ficatului. Boala ficatul gras non-alcoolic include […]