30 august 2018

HIPOGLICEMIA

Prin hipoglicemie se ȋnţelege scăderea glicemiei sub valoarea de 70 mg/dl. Pacienţii care prezintă hipoglicemie au risc crescut pentru accidentări şi deces. Pacienţii trataţi cu insulină, […]
29 martie 2018

Calciu ȋn alimentaţie

Necesarul de calciu depinde de vărstă şi sex. Copiii cu vârsta ȋntre 1-3 ani, au un necesar de 700mg/zi, cei cu vârsta ȋntre 4-8 ani, au […]
8 noiembrie 2017

Boala ficatului gras NON-ALCOOLIC

Boala ficatul gras non-alcoolic (non-alcoholic fatty liver disease – NAFLD) se caracterizează prin acumularea ȋn exces a grăsimii la nivelul ficatului. Boala ficatul gras non-alcoolic include […]
28 iulie 2017

Despre fitosteroli

Fitosterolii sunt compuşi din plante cu structură asemănătoare cu a colesterolului. Cele mai importante surse de fitosteroli sunt uleiurile vegetale, nucile, cereale integrale şi seminţele. Aportul […]