28 iulie 2017

Despre fitosteroli

Fitosterolii sunt compuşi din plante cu structură asemănătoare cu a colesterolului. Cele mai importante surse de fitosteroli sunt uleiurile vegetale, nucile, cereale integrale şi seminţele. Aportul […]
6 iunie 2017

Despre acizii graşi polinesaturaţi OMEGA 3

Există trei forme de acizi omega 3: ALA (acid alfa linoleic) – alcatuit din 18 atomi de carbon, DHA (acid docosahexaenoic) – alcătuit din 22 atomi […]
4 aprilie 2017

Nu toţi carbohidraţii sunt egali – Indicele Glicemic şi Încărcătura glicemică

Carbohidraţii sunt împărţiţi în carbohidraţi simpli, care includ monozaharide (glucoză, fructoză si galactoză) şi dizaharide, alcătuite din două monozaharide (sucroză formată din glucoză si fructoză, lactoză […]
13 februarie 2017

Testul de risc pentru diabet zaharat tip 2 elaborat de Asociaţia Americană de Diabet

Acest test de risc include următorii parametrii: vârsta, sexul, istoric de diabet gestaţional, istoric familial de diabet zaharat, istoric personal de hipertensiune arterială, gradul de activitate […]