Diabetul reprezinta o problema majora de sanatat publica. IDF (International Diabetets Federation – Federatia Internationala de Diabet) a publicat cea de a zece editie a Atlasului […]
Cerealele ocupa un loc central in nutritie, reprezentand aproximativ jumatate din aportul de energie si proteine. Cele mai raspandite cereale sunt graul, porumbul, orezul, orzul, ovazul, […]
Vitamina C (acid ascorbic) este un puternic antioxidant. Are rol important în sinteza de colagen, hemoglobina, carnitina, hormoni si neurotransmitatori, rol antiinfectios, favorizează vindecarea plagilor, cresterea […]
1. Mic dejun: iaurt cu migdale, seminte de floarea soarelui, merisoare uscate. Ingrediente: 250 g iaurt 1,5% grasime, 15 g migdale (12 buc), 10 g seminte […]
Avocado este un fruct bogat in nutrienti. Avocado are un continut crescut de grasimi mononesaturate (in special acid oleic, la fel ca uleiul de masline) si […]